دانستنیها

علمی,تاریخ،تکنولوژی،هنر,تغذیه,هوش,ورزش,رایانه,سلامتی,اندیشه,ادبی,روانشناسی و دیگر مطالب

دانستنیها

علمی,تاریخ،تکنولوژی،هنر,تغذیه,هوش,ورزش,رایانه,سلامتی,اندیشه,ادبی,روانشناسی و دیگر مطالب

دانستنیها

در این مجموعه بیش از 1000مطلب علمی،سلامت،ورزشی،تغذیه،رایانه،... برای علاقه مندان ارائه شده است.با تشکر از توجه،انتقادات و پیشنهادات شما.مهندس مجید غفوری با تجربه 30 سال مطالعه پیرامون علوم مختلف.
majidghafouri@kiau.ac.ir
ghfori@gmail.com
پیامرسان telegram.me/metallurgydata
09356139741
مشاوره و سخنرانی

بارکد شناسایی آدرس دانستنیها
بایگانی

۴ مطلب در مهر ۱۳۹۷ ثبت شده است

http://s9.picofile.com/file/8340505350/Orionid_Meteor.JPG

#باران_شهابی_جباری ؛ #امشب☄️✅
در حالی امشب بارش شهابی جباری به اوج می‌رسد که ماه در وضعیت افزایشی است و از ابتدا تا پایان این پدیده، در آسمان حضور خواهد داشت.آسمان شامگاهی 29 مهر ماه میزبان بارش شهاب‌های ریز و درشت جباری است.
مبدا این بارش دنباله‌دار "هالی" و بارش شهابی جباری از توده ذرات به جای مانده از دنباله‌دار هالی نشات می‌گیرد، از این رو زمانی که زمین از مدار حرکتی این دنباله‌دار عبور می‌کند، شاهد این بارش هستیم.
‌دار هالی هر 76 سال به دور خورشید می‌چرخد، هر زمان که این دنباله‌دار به نزدیکی خورشیدی می‌رسد، ذرات به جا مانده از این دنباله‌دار، بارش شهابی جباری را تقویت می‌کند.
میزان شهاب‌هایی که در هر ساعت قابل مشاهده است در این بارش شهابی بین 25 تا 30 شهاب است، ولی برخی این تعداد را 12 شهاب عنوان کرده‌اند، اما مشاهده شهاب‌ باران‌ها بسته به قرار گرفتن ناظران زمینی در کانون بارش است.
این بارش شهابی با فاز افزایشی ماه همراه است، از این رو رصد این پدیده نجومی با سختی صورت می‌گیرد؛ چرا که از ابتدا تا پایان بارش، نور ماه آسمان شامگاهی را همراهی خواهد کرد.

آخرین عبور دنباله‌دار هالی از نزدیکی مدار زمین در سال 1365  همچنین در سال 1404 "هالی" با عبور از نزدیکی مدار زمین توده جدیدتری در مدار قرار می‌دهد و زمین با عبور از میان آن توده با ذرات بیشتری برخورد می‌کند و شهاب‌های بیشتری در آن زمان قابل رؤیت خواهد بود.
در حال حاضر توده ایجاد کننده بارش شهابی جباری ضعیف شده و تعداد شهاب‌های آن رو به کاهش است؛ چرا که این دنباله‌دار در حال از دست دادن مواد تشکیل‌دهنده خود است، از این رو هر بار شاهد کاهش شهاب‌های این بارش خواهیم بود.
 در صورتی که رصدگران به دور از آلودگی نوری شهرها باشند، در برخی از زمان‌ها شانس رصد شهاب‌های نورانی‌تر این بارش را خواهند داشت.
🆔 @metallurgydata : کانال دانش

مجید غفوری