مدرس هاروارد مدعی ارتباط با فرازمینیها شد
یکی از اساتید دانشگاه هاروارد ادعا کرده است نشانههایی از حیات موجودات زنده را در خارج از کره زمین پیدا کرده و توانسته است با موجودات زنده ارتباط بگیرد.
این استاد دانشگاه هاروارد که آوی لوئب نام دارد معتقد است سیارک دنبالهدار اوموآموا(Oumuamua) که در حال عبور از منظومه شمسی است توسط موجودات هوشمند فرازمینی ساخته شده و آنها این جسم را برای ارتباط با انسانها طراحی کردند. لوئب در مقاله خود در ارتباط با سیارک دنبالهدار اوموآموا نوشت: «هنوز اطلاعاتی از سازندگان این سیارک در دست نداریم ولی نحوه طراحی آن نشان میدهد فرازمینیها هدف مشخصی را از ساخت این سیارک دنبال میکردند.»
سیارک دنبالهدار اوموآموا اولین بار در سال ۲۰۱۷ میلادی رویت شد و دانشمندان پس از بررسی این شی عجیب طول آن را ۲۷۴ متر اعلام کردند. اوموآموا اکنون با سرعت ۳۱۵ هزار و ۴۳۰ کیلومتر بر ساعت در منظومه شمسی در حال حرکت است. بررسیها نشان میدهد ویژگیهای ظاهری این سیارک با سایر اجرام آسمانی که تاکنون در کیهان دیده شده است تفاوت زیادی دارد.
برخی از مدیران سازمان تحقیقات فضایی ناسا نسبت به اظهارات آوی لوئب واکنش نشان داده و گفتند اگرچه سیارک اوموآموا ویژگیهای عجیبی دارد ولی نمیتوان آن را کاملاً مرتبط با موجودات فرازمینی دانست و احتمالاً این سیارک نیز همانند سایر سیارکها در اثر هزاران سال حرکت در فضای بیکران کیهان دچار فرسایش شده است.
تبدیل برگهای آناناس به قطعات پهپاد
محققان در مالزی راهی برای تبدیل الیاف برگهای میوه آناناس به مادهای به اندازه کافی محکم و مناسب برای ساخت قابهای هواپیماهای بدون سرنشین پیدا کردهاند.
پروفسور "محمد طارق حمید سلطان" از دانشگاه "پوترا"(Putra) به رویترز گفت که پهپادهای ساخته شده با این ماده نسبت مقاومت به وزن بیشتری نسبت به قابهای ساخته شده با الیاف مصنوعی دارند. آنها همچنین ارزانتر و سبکتر هستند.
به گفته محققان، این قاب اگر آسیب ببیند، از آنجایی که از مواد زیست-کامپوزیت ساخته شده است، میتوان آن را دفن کرد و طی دو هفته تجزیه میشود.
محققان میگویند: نمونههای اولیه ساخته شده با این ماده تا حدود ۱۰۰۰ متر پرواز کردهاند و مانند بسیاری از پهپادهای دیگر میتوانند حدود ۲۰ دقیقه در ارتفاع و در حالت پرواز بمانند.
هدف این محققان، ساخت پهپادهای بزرگتری است که بتوانند محمولههای بیشتری را حمل کنند. به عنوان مثال بتوان حسگرهای تصویربرداری را برای مصارف کشاورزی به آنها متصل کرد.
این پروژه که از سال ۲۰۱۷ آغاز شده است، در جستجوی کاربردهای پایدار برای ضایعات آناناس است. کشاورزان اغلب پس از برداشت این محصول، برگهای آن را میسوزانند یا دور میریزند که این امر به نوبه خود موجب آلودگی هوا میشود. اما اکنون فروش این ضایعات در عوض باعث افزایش درآمد آنها خواهد شد و میتواند به نفع محیط زیست باشد.
تولید مواد عایق صدا با استفاده از قارچ
قارچها در حال حاضر نوید استفاده در تولید سبز و پاک چرم و بستهبندیهای محافظ را میدهند، اما به لطف تحقیقات جدید، اکنون در یک ماده جاذب صدا یا عایق صوتی سازگار با محیط زیست نیز استفاده شدهاند.
عایقهای صوتی در حال حاضر از مواد مصنوعی یا مبتنی بر مواد معدنی ساخته شده است که هیچ یک از آنها به راحتی قابل بازیافت نیستند - فرایندهای تولید آنها نیز همیشه سازگار با محیط زیست نیستند.
دانشمندان موسسه فناوری محیط زیست، ایمنی و انرژی «فرانهوفر»(Fraunhofer) در آلمان به دنبال «میسیلیوم»(mycelium) یا «جُلینه»رفتند.
میسلیوم از ساختارهای رشتهای مانند معروف به هیف تشکیل شدهاند و پژوهشگران با رشد دادن این رشتهها در آزمایشگاه آنها را به مجموعهای متشکل از کاه، الیاف چوب و مواد زائد صنعت تولید مواد غذایی افزودهاند. این مجموعه سپس با چاپگر سه بعدی بر روی سطوح مختلف چاپ میشود.
سازگاری با محیط زیست، تجزیه پذیری و امکان استفاده در شرایط و محیطهای مختلف مزیت این ماده است.
سلول خورشیدی شفاف ساخته شد
درحالی که همچنان سوختهای فسیلی برای تولید انرژی به طور گسترده در جهان استفاده میشود دانشمندان ثابت کردهاند انرژی خورشید قابل اعتمادترین و فراوانترین منبع انرژی در دنیاست. در همین راستا به تازگی گروهی از محققان نوعی سلول خورشیدی با قابلیتهای ویژه را طراحی کردند. این سلول خورشیدی کاملاً شفاف است و میتوان از آن در محلهای مختلفی استفاده کرد.
آنچه این سلول خورشیدی را از سایر صفحههای خورشیدی متمایز میسازد امکان استفاده از آن در پنجرهها، نمای ساختمان و حتی نمایشگر گوشیهای هوشمند و تبلت است. البته سلولهای خورشیدی شفاف پیشتر ساخته شده بودند ولی هیچکدام از آنها ویژگیهای محصول کنونی را نداشتند.
محققان این نوع سلول خورشیدی را از نوعی شیشه خاص، الکترودهای اکسید فلز و نانوسیمهای نقره ساختهاند. استفاده از این سلول خورشیدی علاوه بر اینکه کیفیت صفحه نمایش گوشیهای هوشمند را افزایش میدهد امکان ذخیرهسازی انرژی در مدت استفاده از دستگاه را فراهم میکند. یعنی بعد از نصب این سلول خورشیدی روی نمایشگر گوشی میتوان برای همیشه با اتمام شارژ باتری خداحافظی کرد.
بررسیها نشان داده است این سلول خورشیدی در آینده کاربردهای فروانی در فناوریهای مختلف استفاده خواهد شد و بازدهی آن در دستگاههای الکترونیکی متفاوت به مراتب بیشتر از باتریهای کنونی است.