دانستنیها

علمی,تاریخ،تکنولوژی،هنر,تغذیه,هوش,ورزش,رایانه,سلامتی,اندیشه,ادبی,روانشناسی و دیگر مطالب

دانستنیها

علمی,تاریخ،تکنولوژی،هنر,تغذیه,هوش,ورزش,رایانه,سلامتی,اندیشه,ادبی,روانشناسی و دیگر مطالب

دانستنیها

در این مجموعه بیش از 1000مطلب علمی،سلامت،ورزشی،تغذیه،رایانه،... برای علاقه مندان ارائه شده است.با تشکر از توجه،انتقادات و پیشنهادات شما.مهندس مجید غفوری با تجربه 30 سال مطالعه پیرامون علوم مختلف.
majidghafouri@kiau.ac.ir
ghfori@gmail.com
پیامرسان telegram.me/metallurgydata
09356139741
مشاوره و سخنرانی

بارکد شناسایی آدرس دانستنیها
بایگانی
 

یک برنامه‌نویس امریکایی نوعی فناوری هوش مصنوعی را ابداع کرده که با استفاده از آن، تصاویر مستهجن را با دقت 95 درصد تشخیص داده و اقدام به فیلتر کردن آنها می‌کند.
این برنامه‌نویس امریکایی «کالسی برایسلر» نام دارد و با استفاده از هوش مصنوعی می‌تواند محتوای مستهجن را بلوکه کند!
او پیش از این به طور مرتب، پیامهایی را در توئتر دریافت می‌کرد که حاوی تصاویر مستهجن بود، وقتی به ناتوانی برنامه‌هایی مانند توئیتر برای فیلتر محتوای مستهجن پی‌برد خود اقدام به طراحی این هوش مصنوعی کرد.
 بر اساس تحقیقاتی در سال 2017، پنجاه و سه درصد زنان 18 تا 29 سال در امریکا به طور مرتب تصاویر مستهجن دریافت می‌کنند که این عامل باعث شده یک برنامه‌نویس امریکایی اقدام به فیلترینگ تصاویر مستهجن با استفاده از هوش مصنوعی کند.

************

محققان دستگاه اسکن کننده‌ی مغزی همراه ساختند!
دستگاه‌های اسکن کننده‌ی فعالیت مغز مثل ام‌آر‌آی ثابت هستند و برای حمل و نقل آنها باید یک کانتینر داشت و علاوه برای هر آزمایش بین 30 دقیقه تا یک ساعت وقت نیاز است!
این دستگاه کار دستگاه ام‌آرآی را می‌کند ولی چهار کیلو بیشتر وزن ندارد و برای اسکن مغز بیماران و افراد معمولی بصورت آنلاین استفاده می‌شود!
از این دستگاه برای درمان بیماران مبتلا به پارکینسون یا کسانی که طی یک حادثه طبیعی دچار اختلالات مغزی شده اند استفاده می‌کنند.
زهرا آقاجان از پژوهشگران ایرانی این پروژه می‌گوید خوبی این کار این است که حجم زیادی از داده های مغز را در طول روز خواهید داشت زمانی که استرس های روزانه به شما وارد می‌شود مغز شما پایش می‌شود با کدگشایی فعالیت مغزی روزمره می‌تواند بانک اطلاعاتی برای شناسایی و درمان دیگر بیماری ها فراهم می‌آورد
تنها محدودیت فعلی دستگاه نیاز داشتن به کاشت یک قطعه روی جمجمه است و محققان تلاش دارند از این دستگاه بدون ایمپلنت داخلی استفاده کنند.

************

✅مقابله با آلرژی را زودتر از موعد شروع کنید
مصرف داروهای آلرژی خود را حدود دو هفته قبل از زمان معمول شروع علائم خود شروع کنید.
✅با کپک‌ها مقابله کنید
برای حمام از هواکش استفاده و بلافاصله آب راکد کف را تمیز کنید. کپک قابل رویت در سطوح را با مواد شوینده و آب بشویید و کاملاً خشک کنید.
✅گرده‌ها را دور نگه دارید
کفش‌های خود را درب منزل بگذارید و بعد از کار یا بازی در فضای باز دوش بگیرید، موهای خود را بشویید و لباس‌های خود را عوض کنید.
✅برای مقابله با آلرژی مجهز باشید
در فضای باز از ماسک فیلتردار N۹۵ استفاده کنید. دستکش بپوشید تا گرده را به چشم یا پوست خود منتقل نکنید.

************

دانشگاه کمبریج ابزاری به نام «رویاگیر»  یا «دریم کچر» توسعه داده‌اند که با استفاده از هوش مصنوعی و الگوریتم قادر به شناسایی موضوع گزارش‌های کاربران شبکه‌های اجتماعی درباره خواب‌هایشان است.  این سیستم هوش مصنوعی برای آنالیز خواب از فرضیه تداوم استفاده می‌کند. در این فرضیه که مبتنی بر شواهد و نتایج تحقیقات چند دهه‌ای است، بیان می‌شود که رویاهای انسان بازتابی از نگرانی‌های روزمره و ایده‌های رویاپردازانه آنهاست.
 رویاگیر دانشگاه کمبریج نوعی آنالیزگر اتوماتیک خواب است که توصیفی کتب خواب‌ها را تجزیه کرده و سپس  مقیاس‌پذیری آنها را براساس فهرست آنالیز خواب «هال ون دی کسل» می‌سنجد. این فهرست شامل امتیازاتی است که با توجه به تعداد عناصر موجود در خواب داده می‌شود. این عناصر شامل احساسات مثبت یا منفی، تعاملات تهاجمی میان کاراکترها، حضور کاراکتورهای تخیلی و ... می‌شود.
 رویاگیر به طور مستقیم تعبیری ارائه نمی‌دهد بلکه جنبه‌های جالب یا ناهنجار خواب‌ها را مشخص می‌کند. این ابزار هوش مصنوعی با استفاده از ۲۴ هزار گزارش در خصوص خواب و رویا آموزش دیده است.

************

✳️ «خستگی تصمیم» چیست؟ و چگونه از آن در امان باشیم؟
🔹همان‌گونه که «عضلات» ما بعد از کار کردن زیاد خسته می‌شوند، «مغز» نیز بعد از تصمیم‌گیری‌های متعدد در طول روز، دچار خستگی می‌شود که به آن، خستگی تصمیم (Decision fatigue) می‌گویند.
🔹ما مدام در حال تصمیم‌گیری هستیم و با هر تصمیمی، یک‌قدم به «خستگی تصمیم» نزدیک می‌شویم. هر چند همه‌ی تصمیم‌ها بزرگ و حیاتی نیستند ولی هر کدام‌شان، به سهم خود بخشی از انرژی مغزمان را می‌گیرند: از انتخاب بین دو نوع خمیردندان برای مسواک صبحگاهی و تصمیم‌گیری درباره‌ی این‌که امروز چه بپوشم و انتخاب درجه‌ی حرارت بخاری یا کولر ماشین و انتخاب موسیقی برای شنیدن و برداشتن یک نوع پنیر از قفسه‌ی پنیرهای سوپرمارکت تا تصمیم‌گیری درباره‌ی نحوه‌ی برخورد با خطای فرزند و انتخاب بین چند گزینه برای سرمایه‌گذاری و مهاجرت و... همه و همه تصمیم‌گیری هستند.

🔹نکته‌ی جالب توجه این‌که ما بعضی تصمیم‌گیری‌ها را عرفاً تصمیم‌گیری نمی‌دانیم. مثلاً برای بالا رفتن از یک برج که دارای ۳ آسانسور است، وقتی دکمه‌ی یکی از آن‌ها را می‌فشاریم، در واقع، تصمیم گرفته‌ایم، هر چند که آن را در زمره‌ی تصمیمات روزانه نیاوریم.
افرادی که کار و زندگی‌شان به گونه‌ای است که باید مدام تصمیم بگیرند، بیش از بقیه در معرض «خستگی تصمیم» قرار دارند. در یک تحقیق در آمریکا، تعدادی قاضی که باید درباره‌ی عفو زندانیان تصمیم‌گیری می‌کردند، مورد بررسی قرار گرفتند. مشخص شد که آن‌ها در ابتدای روز، پرونده‌ها را بهتر بررسی می‌کنند و افراد بیشتری را مشمول عفو می‌دانند، ولی هر چه به پایان روز نزدیک می‌شوند، افراد کمتری را عفو می‌کنند. پرونده‌ها کما بیش یکسان بودند و قضات نیز ثابت. آنچه در ساعات پایانی روز تغییر کرده بود، پدیدار شدن حالت «خستگی تصمیم» بود که هنگام صبح وجود نداشت.
🔹رولف_دوبلی در کتاب «هنر خوب زندگی کردن» می‌گوید: وقتی مغز به‌خاطر تصمیم‌گیری‌های متعدد خسته می‌شود، معمولاً سر راست‌ترین تصمیمات را می‌گیرد که عمدتاً هم «بدترین» است.
🔰چه کنیم؟
۱- وقتی از مارک_زاکربرگ بنیانگذار و مدیر فیس‌بوک پرسیدند چرا همیشه یک‌نوع تی‌شرت می‌پوشی پاسخ داد: نمی‌خواهم هر روز صبح درگیر تصمیم‌گیری درباره‌ی این‌که کدام لباس را بپوشم.
او با این‌کار در واقع، یکی از تصمیمات صبحگاهی‌اش را حذف و انرژی آن را برای تصمیم‌گیری‌های مهم‌تر کاری، ذخیره می‌کند.
خانم آنگلا_مرکل صدر اعظم آلمان هم از این روش استفاده می‌کند و اکثراً یک‌نوع لباس می‌پوشد. استیو_جابز نیز همین‌گونه بود.
برای این‌که «خستگی تصمیم» دیرتر رخ بدهد، تا حد امکان خود را در معرض تصمیم‌گیری‌های کم‌اهمیت قرار ندهیم. راهش این است که درباره‌ی برخی چیزها، یک تصمیم ثابت بگیریم. به‌عنوان مثال، به‌جای این‌که هر روز تصمیم بگیریم امروز چه غذایی درست کنیم، یک برنامه‌ی هفتگی یا ماهانه تدوین کنیم و از قید تصمیمات روزمره خلاص شویم و انرژی مغزمان را ذخیره کنیم.
یا یک مدیر می‌تواند جلسات خود را فقط در روزهای چهارشنبه برگزار کند و هر که از او وقت بخواهد، به‌جای این‌که فکر کند و درباره‌ی زمان جلسه با او تصمیم بگیرد، روز چهارشنبه را با او وعده کند. یا یک پدر روز خاصی را در هفته، برای بیرون بردن بچه‌ها در نظر بگیرد و... . (هر کسی می‌تواند به فراخور زندگی‌اش، چند مورد را مشمول یک تصمیم واحد کند و از تصمیم‌گیری‌های متعدد راحت شود)
۲- تصمیمات مهم را «صبح» بگیریم. یادمان باشد که هر چه از روز می‌گذرد، به «خستگی تصمیم» بیشتر نزدیک می‌شویم.
۳- وقتی گزینه‌های قابل انتخاب برای تصمیم‌گیری زیادتر باشد، «خستگی تصمیم» نیز بیشتر می‌شود.
اگر برای خرید کاغذ دیواری به خیابانی که بورس کاغذ دیواری است برویم، در ده‌ها فروشگاه، صدها طرح می‌بینیم و تعدد گزینه‌ها ما را سردرگم می‌کند. در واقع ما بعد از دیدن ده‌ها طرح اولیه، دچار «خستگی تصمیم» می‌شویم و بعد از مدتی یکی از طرح‌ها را نه از سر شوق و علاقه که به خاطر «خستگی تصمیم» و گریز از ادامه‌ی این روند انتخاب می‌کنیم.
یکی از راه‌های مواجهه‌ی منطقی با تعدد گزینه‌ها، این است که به‌جای آن‌که مثلاً ۱۲ گزینه را یک‌جا بررسی کنیم و به یکی برسیم، آن‌ها را به چند گروه کوچک‌تر تقسیم کنیم و سه تا سه تا بررسی کنیم تا به انتخاب نهایی برسیم.
۴- وقتی دچار «خستگی تصمیم» هستیم، تصمیم نگیریم؛ فرصتی به مغز دهیم تا خود را بازسازی کند. کمی استراحت و خوردن اندکی غذا که گلوکز مغز را تأمین کند، می‌تواند «خستگی تصمیم» را کاهش دهد. نیم‌ساعت خواب در وسط روز، می‌تواند در جلوگیری از خستگی تصمیم مؤثر باشد.
۵- انسان‌های کمال‌گرا که می‌خواهند بهترین خروجی را داشته باشند، بیش از بقیه دچار خستگی تصمیم می‌شوند.

************

#انرژی_خلاء
امروزه از نگاه فیزیک کوانتومی باید گفت که خلاء در واقع خالی نیست بلکه برعکس مملو از انرژی است اما ببینیم چرا؟ علت صفر نبودن انرژی خلاء به رابطه عدم قطعیت هایزنبرگ باز می گردد. براساس رابطه عدم قطعیت، مقدار انرژی یک سیستم همواره با گذشت زمان، افت و خیز دارد و بنابراین انرژی سیستم حتی در خلاء نیز نمی تواند مطلقا برابر صفر باشد. به بیان دقیق تر و بر اساس نظریه میدان کوانتومی می توان گفت که خلاء همواره حاوی میدان هایی است که افت و خیز می کنند.

از این دیدگاه، خلاء را می توان به اقیانوسی تشبیه کرد که برخلاف تصور فیزیک کلاسیک هیچ گاه ساکن نبوده بلکه همیشه مواج و متلاطم است.بر مبنای نظریه میدان کوانتومی، این امواج در واقع انبوه فوتون ها و ذرات دیگری هستند که مستمرا از دل خلاء پدید آمده و لحظه ای بعد محو می شوند. این امواج فوتون ها در تمامی طول موج ها در گستره خلاء حضور دارند و بنابراین خلاء همواره حاوی مقدار مشخصی انرژی است. اما با توجه به آنکه این انرژی در تمامی گستره خلاء کیهانی و در همه جهان بطور یکسان وجود دارد، آیا راهی برای آشکار سازی آن به لحاظ تجربی وجود دارد؟
با توجه به آنکه انرژی خلاء در همه جا بصورت بی پایان وجود دارد فیزیکدان ها در تلاشند تا راه هایی را برای استفاده عملی از این انرژی فراگیر و تمامی نشدنی بیابند. بعنوان مثال با توجه به اینکه اثر کازیمیر در فواصل کمتر از چند میکرون ظاهر می وشد بعضی فیزیکدان ها به این فکر افتاده اند که انرژی خلاء را برای راه اندازی ماشین ها و روبات های میکرومتری استفاده کنند. البته از آنجایی که هنوز تمامی میدان های موجود در جهان برای بشر شناخته شده نیست نمی توان مقدار کل انرژی موجود در حجم مشخصی از خلائ را بطور دقیق تخمین زد؛ اما بعضی فیزیکدان ها معتقدند که مقدار این انرژی می تواند فوق العاده زیاد یا حتی نامتناهی باشد. به هر حال امروزه خلاء – که در فیزیک کلاسیک صرفا به معنای هیچ بود – عملا به یکی از عجیب ترین و راز آمیزترین پدیده های جهان تبدیل شده است.

************

کشف نشانه‌های #حیات در سیاره #زهره 🔭🔬✨💫


یک گروه بین‌المللی از ستاره‌شناسان، یک نشانه شیمیایی در جو سیاره زهره یافته‌اند که می‌تواند با وجود زندگی در این سیاره مرتبط باشد.

‌اگرچه این نشانه آنقدر قوی نیست که وجود زندگی را در زهره تایید کند اما این گروه بین‌المللی از پژوهشگران، امروز در نشستی اظهار داشتند که آنها هر منبع شناخته شده دیگری را که شاید این ماده شیمیایی موسوم به "فسفین"(Phosphine) را تولید کند، رد کرده‌اند.

"سارا سیگر" (Sara Seager)، استاد فیزیک و علوم سیاره‌ای دانشگاه "ام.آی.تی" (MIT) گفت: دلیل جالب بودن این موضوع این است که ما گاز فسفین را کشف کرده‌ایم که به جو زهره تعلق ندارد. ما می‌توانیم بگوییم که ممکن است این موضوع، با وجود زندگی در این سیاره مرتبط باشد.

فسفین در زمین، توسط ارگانیسم‌هایی تولید می‌شود که برای زنده ماندن به اکسیژن نیازی ندارند و یا می‌توان آنها در آزمایشگاه به وجود آورد. ستاره‌شناسان طی سال‌های اخیر، این موضوع را مطرح کرده‌اند که فسفین می‌تواند یک نشانه شیمیایی باشد که با فرآیندهای بیولوژیکی سیارات فراخورشیدی در ارتباط است.

"جین گریوز"(Jane Greaves)، استاد ستاره‌شناسی "دانشگاه کاردیف"(Cardiff University) و پژوهشگر ارشد این پروژه تصمیم گرفت که ابرهای زهره را با کمک "تلسکوپ جیمز کلرک ماکسول"(JCMT) دقیق‌تر مورد بررسی قرار دهد تا وجود فسفین را شناسایی کند. سپس بررسی‌ها با "آرایه میلی‌متری بزرگ آتاکاما"(ALMA) ادامه یافت تا نتایج پژوهش، مورد تایید قرار بگیرند اما پژوهشگران نتوانستند مقدار فسفین را محاسبه کنند.

گریوز گفت: ما توانستیم بسیاری از موارد مانند آتش‌فشان‌ها، شهاب‌سنگ‌ها و حتی صاعقه‌ها را که موجب تقویت انرژی می‌شوند، بررسی کنیم.

دانشمندان اظهار داشتند که ممکن است فرآیندهای شیمیایی یا فتوشیمیایی ناشناخته‌ای نیز در این میان وجود داشته باشند.

گریوز ادامه داد: فسفین، یک زیست‌نشانگر است و می‌تواند برای رسیدن به یک ریشه بیولوژیک، ردیابی شود. کشف فسفین، نشان‌دهنده این موضوع است که امکان دارد نشانه‌های زندگی در ابرهای زهره وجود داشته باشند. من فکر می‌کنم این امکان وجود دارد که زهره، قابل سکونت باشد.

گریوز در پاسخ به این سوال که آیا مطمئن است که ماده شیمیایی کشف شده می‌تواند فسفین باشد، گفت: هنگامی که داده‌های به دست آمده را مورد بررسی قرار دادیم، دریافتیم که این ماده شیمیایی، قطعا فسفین است و ماده دیگری نیست.

وی افزود: گام بعدی ما پرداختن به این موضوع است که چرا فسفین در زهره وجود دارد.

گریوز در پاسخ به این سوال که آیا ریزارگانیسم‌ها می‌توانند فسفین را در جو زهره تولید کنند، گفت: این موضوع بسیار دشوار است که بخواهیم وجود فسفین را بدون وجود زندگی توضیح دهیم. ما روش ساده‌ای را در اختیار نداریم تا آزمایشی انجام دهیم که نشان دهد آیا امکان زنده ماندن در جو زهره وجود دارد یا خیر.

وی افزود: ما نمی‌توانیم بگوییم که زندگی یقینا در زهره وجود دارد اما امید زیادی نسبت به این موضوع داریم. در هر حال نمی‌توانیم مطمئن باشیم که آزمایش‌ها از این مرحله فراتر بروند. شاید بهترین راه حل این باشد که فضاپیماهایی به زهره فرستاده شوند و نمونه‌های لازم را جمع‌آوری کنند.


***************

 

خوراکی های مناسب برای #صفرا ✨
میوه ها و سبزیجات، غلات کامل، گوشت بدون چربی، مرغ ماهی، محصولات لبنی کم چرب و ... همگی غذاهای سالم برای کیسه صفرا و سراسر بدن شما هستند.
مصرف بیشتر غلات سبوس دار نیز می تواند به کاهش کلسترول کمک کند. در این میان مصرف جو بیشتر از سایر غلات توصیه می شود اما با این حال مصرف گندم سبوس دار نیز به پیشگیری طبیعی از تشکیل سنگ کیسه صفرا کمک می کند.
روغن زیتون روغن سالم تری تلقی می شود زیرا نسبت به سایر روغن ها چربی اشباع نشده بیشتری دارد. همچنین میزان چربی اشباع شده روغن زیتون از کره کمتر است.
افزودن رایحه بیشتر به غذا با سیر و ترب کوهی از دیگر راهکارهای پیشگیری از ابتلا به سنگ کیسه صفرا است زیرا سیر و ترب کوهی بطور طبیعی موجب کاهش کلسترول می شوند.
غذاهای خاص در این میان توانایی بالقوه برای جلوگیری از مشکلات کیسه صفرا دارند. به عنوان مثال تحقیقات نشان داده است که نوشیدن قهوه خطر سنگ صفرا را در میان زنان و مردان کاهش می دهد. در یک مطالعه نشان داده شد زنانی که حداقل یک وعده بادام زمینی در روز می خورند ۲۰ درصد کمتر از سایرین ناچار به برداشتن کیسه صفرا با جراحی می شوند.
فراموش نکنید نوشیدن آب فراوان در طول روز به همراه کاهش استرس نیز به پیشگیری از ابتلا به سنگ کیسه صفرا کمک می کند.

مطالبی از کانال های تلگرامی ما

https://t.me/metallurgydata

https://t.me/dandanebabr