دانستنیها

علمی,تاریخ،تکنولوژی،هنر,تغذیه,هوش,ورزش,رایانه,سلامتی,اندیشه,ادبی,روانشناسی و دیگر مطالب

دانستنیها

علمی,تاریخ،تکنولوژی،هنر,تغذیه,هوش,ورزش,رایانه,سلامتی,اندیشه,ادبی,روانشناسی و دیگر مطالب

دانستنیها

در این مجموعه بیش از 1000مطلب علمی،سلامت،ورزشی،تغذیه،رایانه،... برای علاقه مندان ارائه شده است.با تشکر از توجه،انتقادات و پیشنهادات شما.مهندس مجید غفوری با تجربه 30 سال مطالعه پیرامون علوم مختلف.
majidghafouri@kiau.ac.ir
ghfori@gmail.com
پیامرسان telegram.me/metallurgydata
09356139741
مشاوره و سخنرانی

بارکد شناسایی آدرس دانستنیها
بایگانی

ماوس با حالتی که به دست می دهد می تواند باعث بروز مشکلات مختلف شود اما با رعایت چند نکته ساده نیز می توانیم جلوی این مشکلات را گرفته و کمر به نابودی آن ها ببندیم. ماوس می تواند مشکلات مختلف استخوانی و عضلانی را برای کف دست و پنجه ها به وجود اورد.
ابتدا دقت داشته باشید ماوسی که استفاده می کنید باید کاملا در دست شما جا بگیرد و کف دست باید روی موس سوار شود از این رو استفاده از موس های کوچک یا خیلی بزرگ می توانند باعث برهم خوردگی نظم استخوان های کف دست باشند و باید از آن ها پرهیز شود.
محل کاری سالم برای خودتان طراحی کنید تا کمتر به مشکلات سلامتی دچار شوید. اولین گام برای رسیدن به حالت درست تنظیم اندازه صندلی است تا شما را مسلط به کیبورد و ماوس قرار دهد. سپس دست خود را در حالتی بگذارید که آرنج شما زاویه 90 درجه ایجاد کند و معمولا بهتر است ماوس در فاصله کمی از کیبورد قرار داشته باشد.
نرمش دادن به کف دست و انگشتان را فراموش نکنید. معمولا موس را با دست راست کنترل می کنیم و بیشتر باید این دست را نرمش دهید. دست های خود را کاملا در مقابل خود قرار دهید به طوری که کف دست به سمت سقف باشد سپس به آرامی دست خود را بچرخانید و در این حالت سعی کنید دست را از ناحیه بازو بکشانید. در انتهای نرمش باید کف دست به سمت زمین باشد.
برای مدت هر 5 دقیقه کار با ماوس یک بار دست خود را برداشته و چند ثانیه ای به آن استراحت دهید. در این مواقع می توانید چند ثانیه ای دست خود را کنار ماوس گذاشته و کمی انگشتان را بکشید. با انجام این تمرینات دیگر مشکلی خاصی به سراغ دست شما نخواهد آمد.

http://s5.picofile.com/file/8129043376/%D8%B1%D9%88%D8%B4_%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D9%81%D8%A7%D8%AF%D9%87_%D8%A7%D8%B2_%D9%85%D9%88%D8%B3_%DA%A9%D8%A7%D9%85%D9%BE%DB%8C%D9%88%D8%AA%D8%B1.jpg


آشنایی با ماوس‌ پدهای ارگونومیک
اگر محل قرار‌گیری ماوس، گوی چرخان، قلم نوری یا سایر دستگاه‌های ورود اطلاعات، خیلی دورتر از جای اصلی کاربر، خیلی پایین یا بالا یا حتی خیلی متمایل به یک سمت باشد، موجب بروز ناراحتی در شانه، آرنج، ساعد و مچ دست می‌ شود.
هرگز نباید مچ دست به سمت بالا خم شده باشد. اطمینان حاصل کنید که محل نشستن شما اندکی بالاتر از میز کارتان است تا میز، کمی پایین‌ تر از ارتفاع آرنج تان قرار بگیرد. این حالت باعث می‌ شود تا دست شما به راحتی و در حالت طبیعی روی ماوس قرار داشته باشد.
برای کار کردن با ماوس، لازم است سطح زیر آن کاملاً پایدار و بدون حرکت باشد.
اگر در کارتان از گوی چرخان (trackball) استفاده می‌ کنید، در واقع دارید از گروه‌های مختلف عضلات و تاندون‌های خود کار می‌ کشید (بیش از حد آنچه برای کار کردن با یک ماوس مورد نیاز است). البته طراحی برخی از گوی‌های چرخان می ‌تواند باعث ناراحتی و حتی آسیب احتمالی به نواحی اطراف انگشت شست شود، چون عمدتاً انگشت شست است که برای مانور دادن با گوی چرخان، کشیده می‌ شود.
معمولاً کسانی که با کامپیوتر کار می ‌کنند، از ناحیه ی مچ دست دچار درد و ناراحتی می ‌شوند. علت این ناراحتی انحراف مچ دست و به هم خوردن حالت طبیعی آن در هنگام استفاده از ماوس است.
لازم به ذکر است که علاوه بر استفاده از این پد ماوس‌ها، فرد باید پس از هر 45 دقیقه کار با ماوس، 10 دقیقه به دست خود استراحت دهد و با انجام حرکات ورزشی مناسب، مانند باز و بسته کردن انگشتان دست یا چرخش نرم و آهسته مچ دست، فشارهای عضلانی را کاهش دهد.‌
وقتی مچ دست خم می ‌شود، فشار زیادی به "عصب مدیان" یا "عصب پنجم" دست (از وسط مچ عبور می کند تا به انگشتان برسد) که در کانال مچ دست (کانال کارپال) قرار دارد، وارد می‌ شود. کانال کارپال، تشکیلات کانال مانند کوچکی در ناحیه ی مچ دست است که توسط هشت استخوان مچ و رباط‌های کارپال محصور شده است.
زردپی که وظیفه ی خم کردن انگشتان را به عهده دارند و نیز عصب میانی، از میان این کانال، از ساعد تا کف دست می ‌گذرد. اگر فشارها به مچ دست ادامه یابد، ممکن است، این عصب دچار التهاب شدید شده و درد، گزگز و سوزش در ناحیه ی توزیع عصب پنجم در مچ دست احساس شود.
این حالت پس از مدت زمانی می‌ تواند به بیماری با نام "نشانگان تونل کارپال" منجر شود. سوزش دردناک انگشتان شست، نشانه و میانی دست، مشکل در حرکت دادن انگشتان و از دست دادن چنگش قوی مانند در دست نگه داشتن اشیاء، نشانه‌هایی از این بیماری است. یکی از راه‌های بسیار مؤثر در جلوگیری از این آسیب، استفاده از «ماوس ‌پدهای ارگونومی» ‌است.
این موس پد‌ها با داشتن بالشتک باعث جلوگیری از انحراف مچ دست شده و در نتیجه فشار کمی‌ به"عصب مدیان" وارد خواهد شد.


توصیه ها:
اگرچه کار کردن با موس کامپیوتر نیاز به فشار زیادی ندارد، ولی عضلات دست برای انجام حرکات کوچک در طی مدت زمان طولانی، نیاز به توان و مقاومت دارند.
هنگام استفاده از موس کامپیوتر، عضلات کوچک دست نیز پشت سر هم کار می کنند که باعث درد و ناراحتی و ایجاد مشکلی به نام «اختلالات عضلانی اسکلتی ناشی از کار» می شود.
هنگام استفاده از موس، انگشتان، مچ و ساعت دست نیز حرکت می کنند. در نتیجه استفاده زیاد از موس باعث خستگی عضلات دست می شود.
بعد از کار طولانی با کامپیوتر، احساس درد در ناحیه مچ دست، ساعد، بازو و انگشتان دست دارید. اگر فشار پی در پی روی دست ها و مچ دست ادامه داشته باشد، حتی احتمال دارد کیست کانگلیون در امتداد تاندون ها و اطراف مفاصل تشکیل شود.
استفاده زیاد از موس باعث بروز یک نوع اختلال به نام سندرم تونل کارپال در دست ها می شود که باعث بی حسی و سوزن سوزن شدن انگشت شست و انگشت اشاره می شود.
اگر موس کامپیوتر را دور از خودتان قرار دهید مثلا نزدیک به انتهای میز، مجبور هستید موقع کار با آن، دست خود را بکشید. انجام این کار برای مدت زمان طولانی باعث وارد آمدن فشار به عضلات پشت و شانه می شود. در نتیجه باعث درد پشت، شانه و خستگی و درد گردن ، گرفتگی عضلات، سردرد و احساس خستگی می گردد. در نهایت باعث عدم تعادل عضلات بدن و ضعف کشش عضلات می شود.
به توصیه های زیر هنگام کار با موس توجه کنید:
1- از موس کامپیوتری استفاده کنید که به راحتی در کف دست شما قرار بگیرد، یعنی نه بزرگ و نه کوچک باشد. استفاده از موس کوچک تر و یا بزرگ تر از اندازه کف دست باعث می شود عضلات دست خیلی سریع تر خسته شوند.
2- هنگام کار کردن با کامپیوتر به طور صحیح پشت میز بنشینید و کار کنید. روی یک صندلی بنشینید که ارتفاع آن قابل تنظیم با سطح میز باشند (بالا و یا پایین برود) و موس کامپیوتر را روی یک سطح ثابت قرار دهید.
ارتفاع صندلی خود را طوری تنظیم کنید که زاویه خمیدگی آرنج روی سطح میز تقریبا 90 درجه باشد و مچ دست به طور صاف و مستقیم قرار داشته باشد.
موس را نزدیک صفحه کلید کامپیوتر قرار دهید تا به راحتی قابل دسترس باشد، یعنی مچ دست به سمت پایین و یا بالا خم نشود.
3- چند بار در طی روز، عضلات دست خود را ورزش دهید. دست راست خود را به طور صاف و کشیده جلوی خود قرار دهید، طوری که کف دست رو به بالا (سقف) باشد. دست چپ خود را بگیرید و به آرامی مچ دست راست خود را خم کنید، طوری که انگشتان دست راست رو به پایین اشاره کنند. 10 ثانیه در این حالت بمانید. حال دست راست خود را برگردانید، طوری که کف دست راست رو به پایین (کف زمین) باشد. دست چپ خود را بگیرید و مچ دست راست را خم کنید، طوری که انگشتان دست راست رو به پایین اشاره کنند. 10 ثانیه هم در این حالت بمانید. سپس این حرکت را با دست چپ انجام دهید.
 4- به ازای هر یک ساعت کار با کامپیوتر، 5 دقیقه استراحت کنید تا عضلات ساعد دست شما نیز استراحت کنند. اگر امکان دارد بین کار کردن با کامپیوتر، مدتی هم کار دیگری انجام دهید، مثلا مطالعه کنید و یا مطلبی روی کاغذ بنویسید تا پشت سر هم با موس کار نکرده باشید.
5- موس را به آرامی در کف دست خود بگیرید، نه خیلی محکم و سفت، و فشار زیادی روی آن وارد نکنید.
6- هنگام کار با موس، مچ دست خود را صاف نگه دارید و با مچ دست، موس را تکان ندهید.
7- موس را در محل مناسبی و نزدیک به خودتان روی میز قرار دهید.
8- فشار زیادی روی مچ دست وارد نکنید، زیرا این کار جلوی جریان خون را می گیرد.
9- موسی را انتخاب کنید که متناسب با کف دست شما باشد، ولی خیلی برجسته نباشد که کشیدگی مچ دست را افزایش دهد.
10- از موس های خمیده و انحنادار استفاده نکنید.