دانستنیها

علمی,تاریخ،تکنولوژی،هنر,تغذیه,هوش,ورزش,رایانه,سلامتی,اندیشه,ادبی,روانشناسی و دیگر مطالب

دانستنیها

علمی,تاریخ،تکنولوژی،هنر,تغذیه,هوش,ورزش,رایانه,سلامتی,اندیشه,ادبی,روانشناسی و دیگر مطالب

دانستنیها

در این مجموعه بیش از 1000مطلب علمی،سلامت،ورزشی،تغذیه،رایانه،... برای علاقه مندان ارائه شده است.با تشکر از توجه،انتقادات و پیشنهادات شما.مهندس مجید غفوری با تجربه 30 سال مطالعه پیرامون علوم مختلف.
majidghafouri@kiau.ac.ir
ghfori@gmail.com
پیامرسان telegram.me/metallurgydata
09356139741
مشاوره و سخنرانی

بارکد شناسایی آدرس دانستنیها
بایگانی
رابطه باقالی با بیماری فاویسم فاویسم
بیماری ارثی خونی است که به علت کمبود یکی از آنزیم های گلبول قرمز ایجاد می شود . بیماران هیچ علامتی ندارند و فقط با خوردن باقالا و یا برخی داروها علائم حاد آن مشاهده می‌شود. بهار فصل تولید و مصرف این نوع باقالا است و از ماه اردیبهشت تا پایان خرداد باقلا مازندرانی را برداشت می کنند . اگر چه این نوع باقالا از نوع پرخاصیت ترین حبوبات است اما خوردن آن برای برخی مضر است . در باقالای مازندرانی که در گیلان تولید می شود ماده ای به نام گلوکز شش فسفات وجود دارد ، به همین خاطر کسانی که فاقد آنزیم لازم برای تبدیل این ماده به اسید هستند دچار فاویسم می شوند. داوودی مدیر کل انتقال خون گیلان گفت : یک بیماری ژنتیکی است که در اثر نقص یک نوع کروموزم بر روی کروموزم ایکس قرار می گیرد یعنی اینکه بیشتر پسرها مبتلا می شوند . مگر در موارد شدید باشد که دخترها هم مبتلا شوند که هر دو تا کروموزوم دچار نقص آنزیمی است بنام جی سیکس که این یک نوع بیماری ارثی است و ممکن است منتقل شود اما دلیل این نیست که فقط بچه ها مبتلا بشوند بلکه ممکن است فاویسم در 30 تا 40 سالگی تشخیص داده شود که آن هم بر اثر آزمایشاتی که به صورت روتین مردم می دهند ممکن است دچار این حالت بشوند .



دریافت
مدت زمان: 2 دقیقه 48 ثانیه