![http://s6.picofile.com/file/8249662284/%D8%B1%DB%8C%D8%B4%D9%87_%D8%B2%D8%B1%D8%AF_%DA%86%D9%88%D8%A8%D9%87.jpg](http://s6.picofile.com/file/8249662284/%D8%B1%DB%8C%D8%B4%D9%87_%D8%B2%D8%B1%D8%AF_%DA%86%D9%88%D8%A8%D9%87.jpg)
زردچوبه به دلیل خصوصیات آنتی آکسیدانی قوی خود یکی از مؤثرترین مواد در جلوگیری از سرطانی شدن سلولهای بدن است.
این گیاه همچنین موجب افزایش ترشح انسولین و کاهش قند خون در بیماران
دیابتی میگردد. کارآزمائیهای بالینی زیادی در ارتباط با فواید مصرف
روزمره زردچوبه انجام شده است.
گفته شده است که زردچوبه میتواند شدت علائم بیماری آلزایمر را کاهش دهد.
همچنین ماده موثر زردچوبه یعنی کورکومین اثرات ضد التهابی و ضد درد شبیه داروهای مسکن معمولی را دارا میباشد.
اثر ضدالتهابی کورکومین با اثر ضدالتهابی داروهای استروئیدی و غیر
استروئیدی با فنیل بوتازون قابل مقایسه است. این دارو با مهار سنتز
پروستاگلاندینهای التهابی، اثر ضدالتهاب خودرا آشکارمیسازد.
در درمان پسوریازیس، دردهای دندان و لثه، مار گزیدگی و عقرب گزیدگی ازاین گیاه استفاده میشود.
زَردچوبه
یا زَرچوبه (نام علمی: Curcuma longa) نوعی گیاه و ادویهای است که از آن
گیاه تهیه میشود. زردچوبه از رده زنجبیلوارها (Zingiberidae)، راسته
زنجبیلها (Zingiberales)، تیره زنجبیلیان (Zingiberaceae)، گونه
زردچوبهایها (Curcuma) است.
پودر زردچوبه به رنگ زرد تیرهاست که یکی
از پرکاربردترین ادویه جات به شمار میرود. رویشگاه اصلی این گیاه هند است و
قسمت اصلی ادویه معروف کاری را که در بسیاری از غذاهای هندی به کار
میرود، تشکیل میدهد.