دانستنیها

علمی,تاریخ،تکنولوژی،هنر,تغذیه,هوش,ورزش,رایانه,سلامتی,اندیشه,ادبی,روانشناسی و دیگر مطالب

دانستنیها

علمی,تاریخ،تکنولوژی،هنر,تغذیه,هوش,ورزش,رایانه,سلامتی,اندیشه,ادبی,روانشناسی و دیگر مطالب

دانستنیها

در این مجموعه بیش از 1000مطلب علمی،سلامت،ورزشی،تغذیه،رایانه،... برای علاقه مندان ارائه شده است.با تشکر از توجه،انتقادات و پیشنهادات شما.مهندس مجید غفوری با تجربه 30 سال مطالعه پیرامون علوم مختلف.
majidghafouri@kiau.ac.ir
ghfori@gmail.com
پیامرسان telegram.me/metallurgydata
09356139741
مشاوره و سخنرانی

بارکد شناسایی آدرس دانستنیها
بایگانی

اگر سطح یک تکه چسب نواری را به کمک یک میکروسکوپ قوی و پیشرفته مورد بررسی قرار دهید، مشاهده می کنید سطح آن مسطح نیست. در سطح چسب نواری، نقاط فرورفته و برجستگی هایی وجود دارد که با چشم غیرمسلح دیده نمی شود.
زمانی که سطح چسب نواری در تماس با سطح دیگر تحت فشار قرار می گیرد، حباب های هوا در فاصله میان این دو سطح و در داخل فرورفتگی های سطح چسب به دام می افتد.
این حباب های هوا مانند میلیون ها واحد مکنده عمل می کند و به همین دلیل، چسب به سطح مورد نظر چسبیده و بسختی از آن جدا می شود. برای این که چسب را از سطحی که به آن چسبیده، جدا کنید باید حباب های هوای به دام افتاده را آزاد کنید.
برای این کار باید به آرامی چسب را از روی کاغذ بلند کنید، زیرا وقتی چسب نواری روی سطحی می چسبد، حباب های هوا به گونه ای مهر و موم می شود که حتی یک مولکول هوا هم نمی تواند به داخل هیچ کدام از این حباب ها راه یابد. با چسبیدن نوار چسب روی سطح مورد نظر فشار هوای داخل هر یک از حباب ها و ابعاد آنها کاهش می یابد.
به این معنی که فشار هوای محیط بر فشار هوای داخل حباب های هوا غلبه کرده، موجب هرچه بهتر چسبیده شدن آن می شود، اما اگر نیروی کافی اعمال کنید، می توانید براحتی چسب را از هر سطحی جدا کنید.
وقتی برش یا منفذ کوچکی در سطح چسب ایجاد می شود، هوا به سطح زیر چسب نفوذ کرده، چسب براحتی جدا می شود. ماده چسبنده موجود در چسب های نواری با ماده چسبنده ای که در چسب های مایع وجود دارد متفاوت است.
بر خلاف چسب های مایع که ماده چسبنده آن پس از خشک شدن موجب چسبیدن دو سطح یا دو قطعه مختلف می شود؛ چسب های نواری به محض این که قطعه ای از آن را جدا می کنید، این قابلیت را دارند که سطوح یا قطعات مورد نظر را به هم بچسبانند البته نوع ماده چسبنده ای که در تهیه چسب های نواری به کار می رود با توجه به کاربرد آن متفاوت است.

چسب انتقال دارو

مواد محلول در آب، به چسب های قابل انعطاف تحویل دارو، در تزریق یک دوز کامل دارو از طریق سوزن های بسیار ریز (سوزن های قرمز) به پوست کمک می‌کنند.
چند قطره از آب باعث می شود که چسب های تحویل دارو بر روی پوست حل شوند.
چسب ها، چندین ردیف از سوزن های ریز باریک دارند، که محققان می توانند آن ها را با دارو یا واکسن پر کنند. هنگامی که بر روی پوست فشرده شوند، سوزن ها بدون دردسر فرو رفته و سپس برای تحویل دارو در پوست حل می شوند.
اما زمانی که دانشمندان نوار چسب را بیرون می‌کشند، گاهی اوقات سوزن ها نیز بیرون می آیند. تا آنجا که 20 درصد از هر سوزن باریک نمی تواند موفق به حل و چسبیدن به نوار خود شود و این باقی مانده هنوز هم دارو در خود دارد، بیماران ممکن است یک دوز ناقص دریافت کنند.
نصب و راه اندازی سوزن های محلول در آب و انعطاف پذیر این چسب، تضمین می کند که آنها در پوست، به درستی جاسازی شده اند.
سوزن های باریک را با رنگ فلورسنت پر کردند، و آنها را به یک نوار انعطاف پذیر چسباندند و سپس نوار چسب ها را به صورت قطعاتی بر روی پوست انسان و موش قرار دادند. نفوذ آب به داخل نوار چسب، آن ها را حل کرده و سوزن ها را در پوست باقی گذاشت و اجازه داد تا همه رنگ خود را به داخل پوست بریزند.
محققان پیشنهاد می کنند، این وسیله کاملا حل شدنی قادر است که دوز کامل دارو را به بیماران منتقل و خیال پزشکان را راحت کند.