دانستنیها

علمی,تاریخ،تکنولوژی،هنر,تغذیه,هوش,ورزش,رایانه,سلامتی,اندیشه,ادبی,روانشناسی و دیگر مطالب

دانستنیها

علمی,تاریخ،تکنولوژی،هنر,تغذیه,هوش,ورزش,رایانه,سلامتی,اندیشه,ادبی,روانشناسی و دیگر مطالب

دانستنیها

در این مجموعه بیش از 1000مطلب علمی،سلامت،ورزشی،تغذیه،رایانه،... برای علاقه مندان ارائه شده است.با تشکر از توجه،انتقادات و پیشنهادات شما.مهندس مجید غفوری با تجربه 30 سال مطالعه پیرامون علوم مختلف.
majidghafouri@kiau.ac.ir
ghfori@gmail.com
پیامرسان telegram.me/metallurgydata
09356139741
مشاوره و سخنرانی

بارکد شناسایی آدرس دانستنیها
بایگانی
گردن پیامکی چیست؟
وقتی بر اثر نگاه کردن طولانی‌مدت به وسایل الکترونیکی بدون سیم مانند تلفن همراه و تبلت دچار گردن‌درد می‌شوید به این بیماری مدرن «گردن پیامکی» می‌گویند. از نشانه‌های این مشکل این است که شاید دچار سردردهای مزمن شوید و حتی در بخش‌های بالای کمر و شانه‌ها هم درد داشته باشید.
تحقیقات نشان می‌دهد 70درصد از افراد 18 تا 44 ساله در خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند. موضوع از این قرار است که وقتی برای استفاده از تلفن همراه و تبلت سرتان را خم می‌کنید، این حرکت در طولانی‌مدت به ستون فقرات و نخاع شما آسیب وارد می‌کند و مشکلاتی برای‌تان پیش می‌آید. درنتیجه این بیماری که ناشی از خم کردن طولانی مدت سر به‌ منظور استفاده از موبایل و تلفن همراه در میان افراد جوامع مختلف رایج شده، با عنوان «گردن پیامکی» شناخته می‌شود.

برای پیشگیری از آسیب‌های گردن چند نرمش ساده را انجام دهید:
- تمرین گردن: ابتدا از سر جای‌تان بلند شوید. دست‌ها را از پشت قلاب کنید. سپس گردن را آرام به سمت راست خم کنید و بعد سر جای اول برگردانید. همین حرکت را به سمت چپ تکرار کنید. این حرکت را سه بار انجام دهید.

- تمرین شانه‌ها: وقتی مدام روی میز یا روی صفحه گجت‌ها خم می‌شوید، شانه‌های شما درمعرض آسیب قرار می‌گیرند. برای پیشگیری از بروز مشکلات شانه یک حرکت ساده وجود دارد؛ از جای‌تان بلند شوید، پاها را به اندازه عرض شانه‌ها باز کنید، سپس هر دو شانه را به سمت بالا حرکت دهید و بعد آهسته به جای اول برگردانید. این حرکت را چند بار تکرار کنید.

نکته: هر حرکت کششی را حداقل یک تا دو بار تکرار کنید و در هر حرکت پنج تا 10ثانیه بمانید. انجام این حرکات انقباضات عضلات شما را از بین می‌برد.

 

گردن و شانه‌ درد

راه‌هایی وجود دارد تا بتوانید آرتروز را از دیگر دردها و آسیب دیدگی های مفاصل تشخیص دهید.

راهی که می‌توانید از وجود آرتروز به طور قطعی آگاهی یابید، انجام عکسبرداری با اشعه x ، MRI  و آزمایش خون است.

پزشک با گرفتن شرح حال کامل از شما، تشخیص قطعی را می‌دهد.

دو نوع از شایع‌ترین انواع آرتروزهای استخوانی شامل استئوآرتریت (سایش غضروف در مفصل) و آرتریت روماتوئید (التهاب مفصل) است.

حال علائم آرتروز گردن و شانه را برایتان می گوییم:

درد:

درد مزمن یکی از شایع‌ترن علائم آرتروز گردن و شانه می‌باشد. این درد، خسته‌کننده و دائمی است.

در بعضی بیماران این درد، شدید و همراه با سوزش است و می‌تواند به مناطق دیگر بدن هم منتقل شود.

درد آرتروز گردن از جمجمه سر شروع شده و تا شانه‌ها ادامه می‌یابد. سردرد هم معمولاً در این مواقع وجود دارد.

درد ناشی از آرتروز شانه، به یک و یا هر دو طرف استخوان‌های بازو تیر می کشد.

درد آرتروز در طی فعالیت بدنی افزایش و در زمان استراحت کاهش می‌یابد. آرتروز می‌تواند در یک سمت و یا هر دو سمت گردن و شانه ها، درد ایجاد کند.

 سفتی و خشکی:

 آرتروز گردن و شانه سبب خشکی و سفتی عضو می‌شوند.

در آرتروز گردن، شخص در چرخاندن سر و خم شدن مشکل پیدا می‌کند و یا حتی ممکن است در حرکات بازوها دچار محدودیت شود. اگر شخصی دچار آرتروز شانه باشد، ممکن است در فعالیت‌های روزانه خود مثل پوشیدن لباس، شانه کردن موی سر و یا حمام کردن دچار مشکل شود.

اگر این شخص تحت درمان قرار نگیرد، این خشکی  و سفتی بدتر می‌شود و محدوده حرکت او به مرور  زمان کاهش می‌یابد.

 ضعف عضلات :

آرتروز گردن و شانه می‌تواند منجر به ضعف یا بی حسی یا احساس گزگز بازوها ، دست‌ها و انگشتان شود.

به دلیل  تغییراتی که آرتروز ایجاد می‌کند، ممکن است اعصاب  گردن تحت فشار باشند .اگر اعصاب تحت فشار باشند، پیام های عصبی به بازوها و دست‌ها نمی‌رسند، در نتیجه ماهیچه‌ها به طور مناسب منقبض نشده و فرد مبتلا، توانایی گرفتن اشیا را نخواهد داشت.

در موارد شدید، ضعف عضلات و احساس گزگز تا پاها هم پیش می‌رود و فرد در راه رفتن و حفظ تعادل بدن و کنترل ادرار خود مشکل پیدا می کند و دچار تکرر ادرار می شود.

راه حل

بسته به شدت آسیب مفاصل، استفاده از گرما، یخ، استراحت و فیزیوتراپی می‌توانند به کاهش علایم کمک زیادی کنند. انجام حرکات کششی آرام، کمک زیادی به بازگرداندن قدرت عضلات و از بین رفتن خشکی عضلات می‌کند. تجویز برخی داروها توسط پزشک برای انجام فعالیت‌های روزمره و خواب مناسب انجام می شود.

راه‌های درمان

دارو درمانی:

مسکن‌هایی مثل استامینوفن می‌تواند درد را تسکین دهد. داروهایی مثل داروی ضد تورم غیر استروئیدی ( NSAIDS) مثل ایبوپروفن ، ادویل و موترین مفیدند، البته تحت نظر پزشک.

 

ماساژ :

ماساژ گردن، درد و تورم آن را کاهش می‌دهد. مقداری روغن در محل بزنید تا گرما تولید کند، اما مقدار زیاد آن برای خانم های حامله و افراد دارای صرع توصیه نمی‌شود. روش درمانی جایگزین برای آن‌ها استفاده از یخ می‌باشد. متخصصین ارتوپد، فیزیوتراپیست ها را برای ماساژ و تمرینات پیشنهاد می‌کنند.

 جراحی:

اگر بیمار از درد مزمن رنج می‌برد و پس از انجام آزمایش خون، MRI  و اشعه x تشخیص داده شد که اعصاب تحت فشارند، جراحی پیشنهاد می‌شود.

http://s9.picofile.com/file/8269473218/%DA%AF%D8%B1%D8%AF%D9%86_%D8%AF%D8%B1%D8%AF.jpg