دانستنیها

علمی,تاریخ،تکنولوژی،هنر,تغذیه,هوش,ورزش,رایانه,سلامتی,اندیشه,ادبی,روانشناسی و دیگر مطالب

دانستنیها

علمی,تاریخ،تکنولوژی،هنر,تغذیه,هوش,ورزش,رایانه,سلامتی,اندیشه,ادبی,روانشناسی و دیگر مطالب

دانستنیها

در این مجموعه بیش از 1000مطلب علمی،سلامت،ورزشی،تغذیه،رایانه،... برای علاقه مندان ارائه شده است.با تشکر از توجه،انتقادات و پیشنهادات شما.مهندس مجید غفوری با تجربه 30 سال مطالعه پیرامون علوم مختلف.
majidghafouri@kiau.ac.ir
ghfori@gmail.com
پیامرسان telegram.me/metallurgydata
09356139741
مشاوره و سخنرانی

بارکد شناسایی آدرس دانستنیها
بایگانی

افراد بزرگسالی که خود را از حضور در آفتاب محروم یا همیشه از کرم ضدآفتاب استفاده می‌کنند، دچار کمبود ویتامین D می‌شوند.
شیرخوارانی که در فصل پاییز و زمستان به دنیا آمده‌اند به دلیل سردی هوا از آفتاب محروم می‌شوند و از مکمل ویتامین دی نیز استفاده نمی‌کنند. افرادی که به دلیل بیماری‌هایی مانند فلج و شکستگی مجبور به اقامت طولانی در منزل یا بیمارستان هستند نیز با کمبود ویتامین D مواجه می‌شوند.
برای پیشگیری از آثار مضر اشعه نور خورشید پیشنهاد می‌شود افراد در ساعات 10 صبح تا 14 که آفتاب شدیدتر است، از حضور در معرض نور آفتاب، جلوگیری و قبل یا بعد از این ساعات روز از آفتاب استفاده کنند.
حدود 20 دقیقه حضور در نور آفتاب در روز برای دریافت ویتامین D کافی بوده و نباید در این مدت از ضدآفتاب استفاده شود.
کاهش جذب کلسیم و فسفر از طریق دستگاه گوارش، کاهش بازجذب کلسیم از طریق کلیه‌ها و بیماری نرم استخوانی در بزرگسالان، در مجموع چگالی استخوان را کاهش می‌دهد.
عوارض کمبود ویتامین D در کودکان با علایم پاهای پرانتزی، تشنج و بسته شدن تاخیری ملاج‌ها و بروز بیماری‌هایی مانند راشیتیسم یا نرمی استخوان همراه است، کمردرد، ضعف در راه رفتن و حساسیت استخوان مچ از علائم کمبود ویتامین D است.
اصولا ویتامین D در زیر پوست انسان در حضور اشعه ماوراء بنفش ساخته می‌شود. اشعه خورشید از شیشه عبور نمی‌کند و برای دریافت ویتامین D تابش مستقیم لازم است. افرادی که در معرض آفتاب قرار ندارند ناچار به استفاده از مکمل آن هستند.

 
http://s3.picofile.com/file/8214133826/%D9%88%DB%8C%D8%AA%D8%A7%D9%85%DB%8C%D9%86_d.jpg