کامبوجا , همزیستی باکتریها و مخمرها که به “قارچ کامبوچا یا کومبوچا” معروف است .نوشابه کومبوچا فرآورده تخمیری است که توسط قارچ کومبوچا تولید می شود . اگرچه ”کومبوجا“ نوعى قارچ است اما در واقع به شکل نوشیدنى مورد مصرف قرار مىگیرد،.گزارشهاى علمى بسیارى که تاکنون درباره قارچ کومبوجا نوشته شده است نشان مىدهد که نوعى ”آنتىبیوتیک قوی“ در ترکیب قارچ کومبوجا وجود دارد که وجود آن باعث مىشود مواد زائد و سموم بدن دفع شود . این مواد در فرآیند شیمیائى بدن نقش مهمى ایفاء مىکنند چاى کمبوجا یک ماده غذائى مکمل به حساب مىآید که مصرف آن سیستم دفاعى بدن را تقویت کرده و موجب جلوگیرى از بیمارىها مىشود. صدها سال است که مردم آسیا چاى کومبوجا مىنوشند، زیرا مصرف این نوشیدنى بهعنوان داروئى طبیعی، در مقابله با خستگی، سستی، کششهاى عصبی، علایم اولیه پیری، سختى رگها و عروق ، تنبلى رودهها و نقرس، فلج بدن (M.S)، روماتیسم، هموروئیدها و دیابت نتایج حیرت انگیزى داشته است . ”کومبوجا“ رشد سلولهایى سرطانى را متوقف مىکند. به دلیل خواص مفیدش به آن اکسیر زندگانی نیز می گویند. طعم گوارای آن احساس شادابی به انسان میبخشد . مقدار مخمر موجود در آن با عث می شود که حتی پس از ریختن در بطری کماکان فعال باقی می ماند . امروزه آن را وسیله ای برای پیشگیری از بسیاری از بیماری ها میشناسند . این شربت از خانواده اغذیه هایی نظیر ماست ، سرکه و پنیر می باشد . این قارچ از تخمیر چای معمولی دم کرده و شکر بوسیله یکنوع قارچ بنام کامبوجا در طی هفت تا ده روز بدست میاید.. در بعضی کشورها هم اکنون بصورت بسته بندی آماده تولید میشود و در بقیه بصورت سنتی..هم اکنون در کشورمان در نقاط مختلف در عطاریها در دسترس میباشد.کامبوجا، قارچ باستانی معجزه گری است که جوابگوی مشکلات بهداشتی و سلامتی دوران مدرن است. قارچ کامبوجا، در ادوار مختلف، گاه در خفا زیسته و گاه بسیار مشهور بوده و در ابتدا به عنوان درمانگر امراض مختلف در چین، روسیه، آلمان و آفریقای جنوبی شناخته شد و سپس به آمریکا و اروپا راه یافت. کامبوجا، در چای شیرین تکثیر می شود و در این روند، کلیه مواد موجود در آن تبدیل به آنزیم های مفید اسید ها و ویتامینهای ضروری برای بدن می شود.
خواص درمانی
پژوهش های فراوانی در نقاط مختلف جهان در مورد کامبوجا، صورت گرفته و گواهی بر تأثیر مثبت این قارچ بر روی امراض مختلف از قبیل :
دفع سموم : انرژى داخل قارچ کومبوجا باعث مداواى بسیارى از بیمارىها مىگردد، زیرا باعث مىشود تمامى بافتهاى بدن فعال شده و چرک و عفونت های داخل آن را از طریق سم بدن (عرق، ادرار، مدفوع و…) دفع کند و همینطور روى سیستم گردش خون در بدن بسیار تأثیر مىگذارد و آن را کاملاً منظم و تصفیه مىکند. همین خاصیت قارچ کومبوجا باعث مىگردد که سلولهاى نیمه مرده و کسل و تنبل بدن فعال شده و مثل قبل کار خود را از اول شروع کنند، البته این را متذکر مىشوم که انرژى داخل قارچ کومبوجا باعث افزایش میزان انرژى در بدن موجودات زنده و انسان مىگردد و همین خاصیت قارچ کومبوجا است که باعث بهبود بیماران ناعلاج و سخت مىگردد.
چین و چروک پوست : چین و چروکهای پوست را کاهش داده و لکههای قهوهای روی دستها و صورت را برطرف میسازد و موجب افزایش رطوبت پذیری روی پوست می شود
جوش و کورک : جوشها و کورکها را برطرف میکند .
پیشگیری از سرطان : از برخی سرطانها جلوگیری میکند .
یبوست : مصرف مرتب این نوشیدنی معجزه گر بعد از هر وعده غذایی اثر ضد یبوست را به همراه دارد .
ناراحتی های عضلانی : برطرف کننده ناراحتیهای عضلانی در شانه و گردن است
سرفه ، برونشیت : در رفع برونشیت و سرفههای آسمی در مدت۲تا۳ روز کمک میکند.
دفع بلغم : به دفع مزاج بلغمی کودکان نیز یاری میرساند باید قبل از هر غذا نصف استکان میل گردد.
تقویت اعصاب : حساسیت اعصاب دردناک و ضعف اعصاب از قبیل پرش چشم و لرزش دست را بهبود میبخشد.
کلیه : مصرف روزانه ۲ الی ۳ لیوان در ناراحتیهای کلیوی توصیه میشود مثانه را پاک میکند البته نباید فراموش کرد که باید در طول روز بین ۸ تا ۱۰ لیوان آب (جوشانده و یا تصفیه شده) مصرف کرد
گوارش : کولیت و سایر دردهای دستگاه گوارش را التیام میبخشد باید قبل از هر غذا یک سوم استکان میل گردد.
فشارخون ، قلب ، تصلب شرائین ، کنترل وزن : از ناراحتیهای قلبی میکاهد، تصلب شرائین و فشار خون را درمان میکند و میزان کلسترول خون را کاهش میدهد. رگها را نرم میسازد و جریان خون را افزایش داده، باعث لاغر شدن و کنترل وزن بدن میگردد.
کبد ، بی خوابی : از بی خوابی میکاهد فعالیت کبد را افزایش داده و نارساییهای کبد وکلیه را درمان میکند.
دیابت : میزان قند خون را تنظیم کرده سبب افت ناگهانی قند خون در افراد دیابتی میشود البته این به شرطی است که مدت زمان تهیه شربت بین ۱۲ تا ۱۵ روز باشد
کاهش اوره : اگر به طور روزانه ۲ لیوان شربت مصرف شود در مدت ۱۰۰ روز اوره را کاهش میدهد
مفاصل : خاصیت گرم کننده عضلات داشته و برای پیشگیری و درمان روماتیسم،خستگی وناراحتیهای مفاصل را موثر است
کاهش عوارض یائسگی : در طی دوران یائسگی از گرگرفتگی میکاهد.
بواسیر : نوشیدن روزانه ۲ لیوان به صورت ۱ لیوان بعد از نهار و ۱ لیوان بعد از شام نوشیدنی که از قارچ کامبوجا تهیه می شود یکی از بهترین راه های درمانی برای از بین بردن بواسیر است
روش مصرف : بهتر است که به مدت ۳ هفته در هر ماه ( بیست و یک روز ) روزانه یک فنجان قبل از غذا بنوشید و یک هفته قطع نمایید .
به منظور رفع ناراحتی های خاص : مانند مشکلات دفع ، ضعف کبد ، رماتیسم ، نقرس و تصفیه خون ، توصیه میکنیم که روزانه حدود دو استگان طی سه تا شش ماه بنوشید و بعد به مدت یک ماه قطع و مجددا شروع کنید .
نکته ی مهم : برای جوشاندن آب بهتر است از ظروف تفلون و یا از کتری های قدیمی که کاملاً سارج گرفته باشد استفاده نمایید.
کومبوچا (مانند روزه داری) برای کبد و دستگاه تصفیه بدن ، سم زدا به شمار می آید . چنانچه برای شروع مقدار زیادی از آن را بنوشید ، شاید ناراحتتان کند . توصیه می شود که با مقدار کم شروع کنید و مقدار آن را بتدریج افزایش دهید . برای شروع ، سه بار در روز و هر بار دو قاشق غذاخوری از آن کافی است . در این صورت ، علتی برای بروز ناسازگاری پیش نخواهد آمد . چنانچه به بیماری حادی دچارید و یا بدنتان بیش از حد ضعیف است ، بهتر است حتی با میزان کمتری شروع کنید . در این احوال یک قاشق چای خوری سه بار در روز بسیار مناسب است . بعد می توانید مقدار آن را تدریجاً افزایش دهید . احتمال بروز برخی عوارض جانبی از قبیل سر درد ، دل درد ، تهوع ، رخوت ، خواب آلودگی ، اسهال ، یبوست ، زدن جوش یا کهیر و نفخ ، نزد بعضی افراد محتمل است . به هر حال ، اینها واکنش های موقتی اند و در افراد سالم بین یک روز یا یک هفته از بین می روند . برای مقابله با این ناراحتی ها مقدار بیشتری آب بنوشید . کسانی که از قبل ناراحتی های خاص دارند ، چنانچه کومبوچا را با مقدار زیادی شروع کنند ممکن است منقلب شوند . در این صورت بهتر است از پزشک معالج خود راهنمایی بخواهند . قاعده کلی این است که چنانچه واکنش های شدیدی بر اثر نوشیدن کومبوچا بروز کرد ، مقدار آن را بکاهید یا چند روزی مصرف آن را قطع کنید و مجدداً با مقدار کم شروع کنید و کم کم بر آن بیفزایید . آثار نیکوی کومبوچا معمولاً در ضعیف ترین قسمت بدن بروز می کند و اعضای بدن را یکی یکی در بر می گیرد .
قابل توجه خانم ها : چون شربت کامبوجا باید آهسته و پیوسته همزیستی خود را با سلول های بدن ایجاد نماید ، خانم ها تا 3 روز اول صیح ، ظهر، عصر یک قاشق غذاخوری میل نمایند روز دوم دو برابر روز قبل و روز سوم سه برابر روز قبل و از روز چهارم می توانند مانند آقایان تا پایان هفته اول نصف استکان یعنی 50 میلی گرم و هفته های بعد برابر با جدول ذیل اقدام به مصرف شربت کامبوجا نمایند . در صورت عدم کشش می توانند مقدار مصرف نوشیدنی خود را کمتر و یا بیشتر نمایند .
هفته اول (روز اول تا هفتم) : صبح ها ناشتا 15 دقیقه قبل از صرف صبحانه نصف استکان (فنجان) حدود 50 میلی گرم . و بلافاصله نصف تا یک فنجان آب میل کنید . در طول روز مقدار مصرف آب آشامیدنی را به 4 الی 8 لیوان برسانید .
هفته دوم (روز هشتم تا چهاردهم) : صبح ها ناشتا 15 دقیقه قبل از صرف صبحانه یک استکان (فنجان)حدود 100 میلی گرم . و بلافاصله نصف تا یک فنجان آب میل کنید . در طول روز مقدار مصرف آب آشامیدنی را به 4 الی 8 لیوان برسانید .
هفته سوم (روزپانزدهم تا بیست و یکم) : صبح ها ناشتا 15 دقیقه قبل از صرف صبحانه یک لیوان حدود 150 میلی گرم. و بلافاصله نصف تا یک فنجان آب میل کنید . در طول روز مقدار مصرف آب آشامیدنی را به 4 الی 8 لیوان برسانید .
هفته چهارم (روزبیست ودوم تا بیست وهشتم) : صبح ها ناشتا 15 دقیقه قبل از صرف صبحانه یک لیوان حدود 150 میلی گرم. و بلافاصله نصف تا یک فنجان آب میل کنید . و عصرها 150 میلی گرم بلافاصله یک فنجان آب میل شود . در طول روز مقدار مصرف آب آشامیدنی را به 4 الی 8 لیوان برسانید .
هفته پنجم (روزبیست و نهم الی پایان دوره) : صبح ها ناشتا 15 دقیقه قبل از صرف صبحانه یک لیوان حدود 150 میلی گرم . و بلافاصله نصف تا یک فنجان آب میل کنید . ظهرها قبل از نهار 150 میلی گرم و بلافاصله نصف تا یک فنجان آب میل کنید و عصرها 150 میلی گرم بلافاصله یک فنجان آب میل شود . در طول روز مقدار مصرف آب آشامیدنی را به 4 الی 8 لیوان برسانید .
بهتر است در ماه سه هفته مصرف و یک هفته قطع شود . با این کار بدن نسبت به مصرف شربت عادت نخواهد کرد و پس از یک هفته قطع مصرف و استفاده مجدد ، شربت تاثیر بیشتری خواهد داشت .